Mathmos X Camille Walala

Postat den 15 November 2023 av Mathmos

Den femte och sista begränsade utgåvan av den 60-årsjubilerande Astro-kollektionen markerar ett livfullt samarbete med den djärva och färgstarka franska designern Camille Walala.

Camille Walala Astro i begränsad upplaga i Walala Studio i London

Mathmos X Camille Walala

Camille Walala är en dynamisk kraft inom modern design, känd för sin djärva och lekfulla estetik. I hennes verk samsas geometriska mönster, livfulla färger och starka grafiska element som inspirerats av Memphis-rörelsen och popkonsten. Camille började som konstnär med en bakgrund inom textildesign, men hennes distinkta stil sträcker sig nu över olika medier, från interiörer och textilier till storskaliga väggmålningar och installationer. Camille Walalas kreationer utstrålar energi och positivitet och förvandlar utrymmen till livliga och engagerande miljöer.

Mathmos X Camille Walala

Camille Walala Astro-lavalampa i begränsad upplaga

Camille Walala förde in sin signaturestetik i Astro-designen genom att skräddarsy en svart Astro-lavalampa med djärva monokromatiska linjer etsade i aluminiumbasen och locket. En bästsäljande violett och röd lavaflaska ger en färgstark kontrast till hennes slående design. Ett svart- och vitmönstrat tygband kompletterar etsningen.

Kepsen har matchande etsningar och har en WALALA-logotyp etsad i toppen av kepsen. Camilles gränslösa kreativitet lyser igenom i hennes design av den skräddarsydda produktboxen som är exklusiv för Mathmos X Camille Walala i en begränsad upplaga på 600 exemplar. Camille Walala tog avstamp i sin innovativa och lekfulla design och skapade en fantastisk ask som perfekt kompletterar det här samarbetets unika charm.

“Att arbeta med Mathmos för att förverkliga denna unika design har varit så roligt, och färgens rörelse genom lavan gjorde detta till en riktigt unik utmaning för oss. Jag älskar färgerna i vår slutliga Astro-lampa och hur de samspelar med den inramade svarta basen och locket – en glädjefylld tolkning av en ikonisk del av designhistorien.” – Camille Walala

Att ta glädjen på allvar

Camille Walala är känd för sina ambitiösa, storskaliga interventioner i offentliga utrymmen med explosiva färger, och använder stadslandskapet som en duk för att sprida positivitet. Hennes portfölj omfattar fasadmålningar, 3D-installationer, gatukonst, interiörer och scenografi, som alla kännetecknas av en blandning av djärva nyanser och lekfulla geometriska mönster.

Camille Walala och hennes studio har spelat en avgörande roll för den kreativa inriktningen på banbrytande projekt som det mauritiska hotellet SALT of Palmar. Anmärkningsvärda installationer har gjorts på WantedDesign i New York, London Design Museum och London Design Festival. Dessa projekt omfattar den omvälvande Walala Lounge på South Molton Street i Mayfair, omgestaltningen av Adams Plaza Bridge i Canary Wharf och hennes storskaliga insatser på hyreshus i Brooklyn, New York City.

Stora utomhusinstallationer av Camille Walala

Inspirerad av samhället inser Camille den transformativa potentialen hos livfulla färger och mönster för att förvandla stadsmiljöer med livlighet och glädje.

Lego Dot hus av Camille Walala

Camille Walalas samarbete med LEGO om HOUSE OF DOTS är ett bevis på hennes innovativa inställning till design. Det visade hennes unika förmåga att tillföra lekfulla element i vardagliga utrymmen. Det nyckfulla DOT-huset fungerade som en duk för Walalas livliga fantasi, när hon förvandlade interiören med sin signaturstil med 2D-kakel.

Walala Studio i London

“Camille har ett unikt sätt att uppleva färg, och det har varit ett nöje att se hennes vision ta form i hennes design för Astro-lavalampan. Hon delar verkligen Mathmos passion för kreativitet och färgglädje i allt hon gör.” – Cressida Granger, Mathmos VD

Camille Walala poserar med sin Astro i Walala Studios

Lavalampor från Mathmos-samarbetet

Mathmos är stolt brittisk och europeisk, så samarbetspartners från Storbritannien och kontinentala Europa valdes noggrant ut. Varje samarbete släpptes varje vecka, kostade £130 / 150€ och var strikt begränsat till 600 exemplar, varje exemplar unikt numrerat. Astro-lavalamporna i begränsad upplaga fanns endast tillgängliga på Mathmos Internationals webbplatser.

Walala Astro-lavalampa i begränsad upplaga i violett och rött

Tävlingar inför 60-årsjubileet

Camille Walala-samarbetet Astro sålde slut på alla 600 exemplar på några timmar i Storbritannien och Europa. Flera samlare ville ha Camilles Astro för att komplettera den fullständiga uppsättningen av 60-årsjubileumsutgåvor. Mathmos behöll ett litet antal för arkivet och för att ge bort som tävlingspriser. De som prenumererade på Mathmos mailinglista deltog i en exklusiv dragning där en lycklig person vann nummer 60 av denna slutsålda utgåva.

Etsade detaljer från den begränsade utgåvan av Camille Walala. Begränsad till en upplaga på 600 exemplar.

Press

Camille Walalas Astro-kollektion skapade vågor i pressen och fick stor uppmärksamhet från designfokuserade plattformar som Dezeen, Elle Decoration och Architectural Design. Kollektionen har fängslat publiken med sin sömlösa integration av Walalas distinkta designkänsla i kombination med Mathmos ikoniska Astro-lavalampa.

Pressbevakning i designtidningarna Dezeen, Architectural Design och Elle Decoration i Storbritannien och Tyskland