Ny Astro Vinyl lavalampa

Postat den 20 Augusti 2021 av Mathmos

Vårt nya design av den klassiska lavalampan Astro från 1963 är inspirerad av vinylskivor. Precis som Mathmos lavalampor har vinylskivor motstått tidens tand och vi tror att de två har mycket gemensamt.

Kunniga brittiska hantverkare spinner aluminium och etsar in spåren. Sedan appliceras en glansig svart anodiserad finish för att skapa den vinylliknande effekten. Förpackningsdesignen är unik och sladden i svartvitt sågtandsmönster liknar de som finns till gitarrer och förstärkare.

Det finns en urban legend som säger att det betyder tur att ha en lavalampa i inspelningsstudion. Det ryktas att ingenjörerna använde lavalampor som tidtagare för att hålla reda på när rörmikrofonerna var tillräckligt varma att användas. Den legendariske David Bowie fotograferades av Jimmy King i denna inspelningsstudio med en Astro Baby i bakgrunden.

Lavalampor har ägts och använts av många musiker, som Ringo Starr, Paul McCartney och Keane, för att nämna några. Ovan ser vi medlemmar i bandet Stereophonics i deras video till låten ‘Handbags and Gladrags’.

Rega är precis som Mathmos ett traditionellt tillverkningsföretag, de specialiserar sig på Hi-Fi av hög kvalitet. Se vår lavalampa Astro Vinyl i Regas gula demorum och deras skivspelare Planar 2 på en av våra bilder.