Saturn Giant Lavalampa

Postat den 25 November 2021 av Mathmos

Under senhösten 2021 lanserades den efterlängtade stora lavalampan Saturn som ett tillskott till Mathmos sortiment. Saturn är 1,5 meter hög och den största lavalampa som någonsin serietillverkats – och redo att använda direkt ur förpackningen. Det krävs ingen särskild fyllning eller montering.

Vi förstod att det fanns efterfrågan på en enorm lavalampa, och utmanade oss själva. Denna stora lampa är en fantastisk pjäs, stolt handtillverkad i Storbritannien, och i allra bästa kvalitet. Flaskan är tillverkad i superklart borosilikatglas för allra bästa klarhet, för många timmars fascinerande lavarörelser. Metalldelarna är tillverkade av handpolerad, spunnen och laserskuren aluminium av brittiska hantverkare för att säkerställa allra högsta kvalitet.

Vi har arbetat i många år för att designa och utveckla Saturn-formulan för att säkerställa att den kan fraktas, värmas upp på runt 3 timmar och ge 6 timmars unika lavarörelser. Saturn-designen utvecklades på Mathmos HQ i Dorset och har sina rötter i The Princess, vår lavalampsdesign från 1960-talet. Denna enorma lavalampa designades med offentliga utrymmen i åtanke. Det är därför de tre benen har fästpunkter man kan fästa i golvet vid behov, för extra säkerhet.

De FÖRSTA100 Saturn-lamporna från Mathmos släpptes med ett unikt nummer inetsat i benet. De köptes snabbt av samlare, och nummer 1 behåller vi i Mathmos arkiv. De resterande lamporna i den första batchen såldes också ut snabbt, och lanseringen var en stor framgång. Var och en av de stora lavalamporna fylls för hand vid beställning och en daterad instruktionsbok som är bra att behålla följer med lampan.