Ny butik för lavalampor

Postat den 1 Juli 2023 av Mathmos

Mathmos öppnar ny utställningslokal i Lava Lamp Factory

Som en del av vårt 60-årsfirande har vi öppnat en butik och ett showroom i Mathmos lavalampsfabrik. Showroomet ligger inne i fabriken där alla Mathmos lavalampor handfylls och skickas ut till kunder över hela Europa. QR-koder i showroomet tar besökarna direkt till varje produkts webbsida på sina telefoner och kunnig personal finns på plats för att hjälpa besökarna.

Hela utbudet av Mathmos produkter och färgställningar visas, från små ljuslavalampor till gigantiska lavalampor inklusive golvstående Saturnus. Du behöver inte boka, bara dyka upp under öppettiderna och våra premium-lavalampor finns tillgängliga för avhämtning eller för att skickas var som helst i Europa.

Se vår video om fabriken för Mathmos lavalampor

Lava Lamp Showroom Design

Mathmos Factory Showroom är designat av Londonbaserade Counterfeit Studio som har designat butiker för bland annat Moleskine och Carhartt. Uppdraget var att utforma ett utrymme som skulle se ut och kännas som den fabrik det är och vara roligt och engagerande att besöka. Vi förväntar oss samlare, Mathmos-fans, regniga semesterfirare och lokalbefolkning.

Stolt tillverkad i Poole, Dorset sedan 1963

Mathmos har varit baserat i Poole, Dorset sedan 1963, det år då lavalampan lanserades av uppfinnaren av lavalampor och grundaren av Mathmos Edward Craven Walker.

Varje Mathmos-lavalampa fylls för hand i Poole-fabriken med Mathmos unika lavalampformel och Mathmos är stolta över att ha tillverkat våra klassiska lavalampor i Storbritannien sedan de lanserades.

Skäl att besöka

Det kommer att finnas rabatterade reservdelar och kunniga personer på plats för att hjälpa till att rekonditionera Mathmos-lavlampor tillverkade från 1963 till idag. Det finns en etsningstjänst på plats medan du väntar. Och ett visst antal produkter i begränsad upplaga kommer alltid att finnas tillgängliga i showroomet på lanseringsdagen. Det kommer också att finnas en del Mathmos-merchandising som endast är tillgänglig från showroomet.

Etsning

Kunderna kommer att kunna dra nytta av en etsningstjänst medan du väntar på Astro-lavalamporna. Perfekt för gåvor eller som ett personligt inslag i din samling.

Rabatter
Showroom-kunder kommer att få 30% rabatt på reservdelar utan minsta köp och rabatter på utvalda lavalampor.

Lokal

Poole är lavalampans hemstad, och det nya showroomet är den perfekta platsen för kunderna att komma och se Mathmos högkvalitativa lavalampor och fira lokalt tillverkade produkter.

Föregående Mathmos Lava Lamp Shops

Mathmos har en tradition av butiker kopplade till den plats där vi arbetar. Vi började med ett showroom på vårt kontor i Drury Lane Covent Garden i början av 90-talet. Detta var känt för sina skyltfönster som designats av grafikerna Dave Towers och Rob Lowe. Detta följdes av ett showroom i vår byggnad på Old Street, designat av Industrial Facility, och vi hade även en liten butik i Covent Garden, designad av Carl Turner. Vårt sista showroom i London innan vi bestämde oss för att basera alla i fabriken låg i Hoxton och designades av Simon Maidment.

Mathmos flyttade in i den nuvarande större fabriken 2020 och vi hade alltid för avsikt att öppna ett showroom, men Covid kom emellan. När vi nu fyller 60 år känns det bra att knyta ihop platsen där vi alltid har tillverkat lamporna med platsen där vi säljer dem och vi ser fram emot att träffa några av våra kunder ansikte mot ansikte.

Mathmos Factory Showroom Öppettider

Mån – fre: 10:00 – 16:00 / Lördag: 11.00 – 13.00
OBS: endast kort eller kontaktlösa betalningar. / Gratis parkering på plats

Mathmos Ltd, Unit 3, 19 Willis Way, Poole, Dorset, BH15 3SS

Mathmos huvudkontor i Poole, Dorset.