Vintage-lavalampor

Postat den 4 Februari 2023 av Mathmos

Credit: Ett gift par

Vintage-lavalampor i 1960- och 70-talsinredningar

Mathmos har tillverkat lavalampor av högsta kvalitet sedan 1963, och som ett resultat av denna långa historia har vi haft nöjet att se Mathmos Astro lavalampor dyka upp på alla möjliga underbara platser sedan dess. Två av våra retro-lavalampor syns här på retroställena 70s House Manchester och The Hippie Shake-kontoret. Visste du att föremål som är minst 40 år gamla kan betraktas som vintage? Det betyder att våra ursprungliga lavalampsmodeller Astro och Astro Baby kan titulera sig vintage.

Ge ditt eget hem en vintage touch med en Mathmos Astro lavalampa; med 45 kombinationer att välja mellan finns det något som passar alla utrymmen.

Mathmos Lavalampor och 70-talshuset Manchester

Om du inte redan är på våra sociala kanaler, se till att ändra det genom att följa Mathmos eftersom vi ofta är värd för många gåvor som är exklusiva för Mathmos sociala sidor. Vi samarbetade nyligen med 70s House Manchester för att erbjuda deltagarna en chans att vinna en Mathmos Astro lavalampa med ett signerat exemplar av Estelle Bilsons nya bok, 70s House. Denna roliga bok ger tips om hur du kan införa vintageinredning i ditt hem med hjälp av Mathmos lavalampor, djärva tryck och varma färger.

Retro-lavalampor på 1990-talet

Under 90-talet var Mathmos lavalampor populära som aldrig förr och Mathmos Telstar retro raketlavalampor var en stapelvara i 90-talets sovrum och på fester. Retro är allt som är minst 20 år gammalt men ännu inte 40 år gammalt, vilket innebär att våra ikoniska Telstar-raketlavalampor nu har uppnått retrostatus.

Andra Mathmos-modeller från nittiotalet, som Lunar- och Jet-lavalamporna, har sedan dess utgått ur sortimentet och blivit eftertraktade att lägga till i Mathmos vintage-samlingar. Telstar har stått emot tidens tand och har tillverkats kontinuerligt ända sedan den introducerades. Skapa lite retrokänsla i ditt hem med en Telstar-lavalampa, som finns i 24 färgkombinationer.

Mathmos Lavalampor X Rokit Vintagekläder

Under april samarbetade vi med Rokit Vintage clothing för att ge våra sociala följare chansen att vinna en värdecheck på 100 pund för vintagekläder och en Mathmos Telstar lavalampa. Med den 90-talsrevival vi nu upplever har det aldrig funnits en mer perfekt tid att njuta av retroinredning och kläder.

Credit: FT How to spend it. Andrew Yee/Millicent Simon.

Ta några bilder på dina Mathmos-lavalampor och använd #Mathmos för att visa oss dina samlingar, inredningsdetaljer och användningsområden för dina Mathmos-lavalampor. Vi kan komma att dela våra favoriter på våra sociala kanaler. Följ oss för att hålla dig uppdaterad med de senaste Mathmos-nyheterna och giveaways.

Credit: A Married Couple
Credit: FT How to spend it. Andrew Yee/Millicent Simon